ژاپن که همواره در پی یافتن منابع تازه انرژی بوده ،هم اینک بهدنبال آن است تا از گازهای رسوبات فاضلاب که تاکنون بخش بزرگی از آن به هدر میرفت ، به عنوان سوخت استفاده کند. در همین راستا اتحادیه گاز ژاپن درصدد است تا برای تشویق شرکتهای گاز این کشور به استفاده از این نوع گاز فاضلاب، مرکزی به نام "مرکز پیشبرد استفاده از بیو گاز" را ایجاد کند. بیوگاز، گاز ناشی از تخمیر زبالههای خام و رسوبات فاضلاب است که در آن به میزان زیادی گاز کم آلاینده متان نهفته است.
هم اکنون در ژاپن از گازهای فاضلاب برخی از تاسیسات فاضلابی به عنوان سوخت برای تولید برق استفاده میشود، اما حجم آن هنوز کم است. به گفته دستاندرکاران، از بیوگاز گرفته شده از رسوبات فاضلابی نمیتوان به تنهایی به عنوان سوخت خالص در نیروگاههای برق استفاده کرد و به همین دلیل نیاز به ترکیب آن با گاز شهری است.
پیشتر شرکت ژاپنی "ایشیگاواجیما" موفق به ساخت سیستمی شد که با استفاده از گاز خروجی از فاضلاب شهری میتوان برق تولید کرد. با استفاده از این روش میتوان ۲۵تا ۳۰درصد از برق مورد نیاز تاسیسات فاضلاب شهری را تامین کرد.
از سوی دیگر پژوهشگران ژاپنی شرکت "کوبه لکو اکو سولوشن" به تازگی به فناوری دست یافتند که بااستفادهاز آن میتوان گاز ناخالصی را که در فرآیند کار از میان بردن املاح فاضلاب خارج میشود را به "بیوگاز" تبدیل کرد. پژوهشگران با استفاده از این فناوری، یک مجموعه پالایشی را ساختهاند که این موضوع را عملی میکند. به گفته پژوهشگران، در جریان عمل تخمیر رسوبات فاضلاب، گازی خارج میشود که ۶۰درصد آن را متان و تقریبا باقی آن را دی اکسیدکربن تشکیل میدهد.
این گاز به علت اینکه ناخالص است، درجه حرارت آن در زمان سوزاندن پایین بوده و به همین دلیل از آن به عنوان انرژی نمیتوان استفاده کرد. بههمین دلیل پژوهشگران ژاپنی با استفادهاز دانش فنی پژوهشگران نیوزلندی و استفاده از فناوری به نام "جذب بوسیله فشار شدید آب"، تاسیساتی را برای پالایش این گاز ناخالص ساختند.
در جریان کار تبدیل این گاز ناخالص، پژوهشگران موفق شدند که میزان غلظت گاز متان را تا ۹۸درصد افزایش دهند که حدود معادل غلظت گاز شهری است. هم اکنون با استفاده از گاز تولید شده در این تاسیسات برخی از خودروهای وابسته به شهرداری شهر کوبه در حال حرکت هستند.