اگر مقالات اخیر این وبلاگ را خونده با شید شما هم مثل من کمی در مورد آینده سوخت های زیستی نگران شده اید.
آیا واقعا بیوتکنولوژی در ایجاد بحران غذا نقش داشته؟
سعی می کنم در آینده به این موضوع بیشتر بپردازم.
تا بعد
علی هاشمی قینانی
امروز سپاهان تیم نفت را برد تا شنبه تکلیف قهرمانیش مشخص بشه.
**************سپاهان سرور سرخ وآبی****************
With much talk this past week that women science bloggers were not well represented in The Scientist article on favorite life science blogs, I thought it might be good to be reminded of how powerful women have become around the world. Late last month, Forbes.com (fond of making lists of the wealthy and fabulous) created a list of the world’s 100 most powerful women. Out of these, here are the women who have power in biotechnology and healthcare, not including government leaders who are obviously involved in peripheral ways.
17. Angela Braly - Chief executive, WellPoint
At the youthful age of 46, with only a few years of operational business experience, Braly has become the most powerful woman in health care. The 42,000-employee behemoth runs Blue Cross and Blue Shield plans in 14 states and its health plans have up to 60% market share.
24. Melinda Gates - Co-chairman, Bill and Melinda Gates Foundation
In addition to focusing on health issues and conquering AIDS, the $33.4 billion foundation Gates has run with her husband for the past 10 years began making grants in 2006 aimed at ending hunger and poverty.
32. Dr. Julie Louise Gerberding - Director, Center for Disease Control and Prevention
She runs the government agency that strives to track and control microscopic threats to the health of the U.S. population.
37. Margaret Chan, Director-general, World Health Organization
Chan has dedicated herself to minimizing epidemics before they happen by better disseminating information about diseases and outbreaks around the world.
46. Christine Poon - Vice chairman, Johnson & Johnson
Poon is responsible for managing the pharmaceutical, consumer drug and nutritional businesses of the company, in addition to overseeing its expanding R&D pipeline.
61. Susan Desmond-Hellman - President, product development, Genentech
Widely considered the most powerful woman in biotech, Desmond-Hellmann came to Genentech in 1995 after having designed the studies that got Taxol, a breakthrough chemotherapy, approved at Bristol-Myers Squibb. Within a year, Desmond-Hellmann became the company’s chief medical officer.
86. Stephanie A. Burns - Chairman, chief executive, Dow Corning
Burns rose through the ranks as a scientist at Dow Corning, becoming chief executive in February 2003. Today she oversees a company whose silicon-based technologies are inside a wide range of products, from baby wipes to highways.
Special thanks to Ms.Neda Haghayegh Jahromi
به گزارش خبرگزاری فرانسه پژوهشگران ژاپنی و نیوزیلندی با کاربرد بیوتکنولوژی برای خاموش کردن ژنی که سازنده آنزیم تولیدکننده رایحه اشکآور پیاز توانستند پیازهایی را تولید کنند که چشمها را تحریک نکند.
این کشف پیامآور پایان یکی از معماهای قدیمی آشپزی است: چرا بریدن یک پیاز ساده باعث به سوزش چشمها و سرازیرشدن اشک میشود.
موسسه پژوهشی غذا و محصولات کشاورزی در نیوزیلند با استفاده از تکنولوژی "خاموش کردن ژن" به این موفقیت دست یافتند که امیدوارند در طول یک دهه آینده به وارد شدن پیاز بدون اشک به بازار بینجامد.
به گفته کالین ایدی، دانشمند ارشد دراین موسسه، این طرح در سال 2002 پس از آن آغاز شد که دانشمندان ژاپنی ژن مسئول تولید عامل اشکآور پیاز را مکانیابی کردند.
او افزود: "ما قبلا فکر میکردیم که ماده اشکآور پیاز به طور خودبخودب هنگام بریدن آن تولید میشود، اما آنها ثابت کردن که تولید این ماده بوسیله یک آنزیم کنترل میشود.
"ما در اینجا در نیوزلند با استفاده از تکنولوژی خاموشسازی ژن که بوسیله دانشمندان استرالیایی ایجاد شده است، این توانایی را داشتیک که یک قطعه DNA به درون ژنوم پیاز وارد کنیم."
"این تکنولوژی توالی در ژنوم ایجاد میکند که ژن تولیدکننده آنزیم اشکآور را خاموش میکند و در نتیجه این آنزیم دیگر تولید نمیشود. بنابراین هنگامی پیاز را میبرید، دیگر اشک نمیریزد."
ایدی گفت با جلوگیری از تبدیل ترکیبات گوگرد در پیاز به ماده اشکآور و هدایت آنها به سوی بدلشدن به ترکیبات مسئول رایحه و سلامتبخشی این فرآیند حتی میتواند مزه پیاز را هم بهبود بخشد.
او افزود: "ما امیدواریم پیازهایی پرورش دهیم که رایحهای مطبوع بدون آن عامل تند و اشکآور داشته باشند."
البته به گفته ایدی ممکن است 10 تا 15 سال تا تحقق یافتن این آرزو طول بکشد.
منبع:پایگاه ملی داده های علوم زمین
با تشکر از خانم مهندس ندا حقایق جهرمی
اولین پرواز یک هواپیمای مسافربری که بخشی از سوخت آن را سوخت زیستی، تامین می کند، در تاریخ ۲۴ فوریه سال ۲۰۰۸ صورت گرفت.هواپیمای بوئینگ 747 که به شرکت هواپیمایی "ویرجین آتلانتیک" تعلق دارد، در مسیر لندن-آمستردام پرواز کرد. دراین پرواز، سوخت یکی از چهار موتور هواپیما با سوختی که منشأ گیاهی داشت، تامین شده بود.مخزن سه موتور دیگر این هواپیما با سوخت های معمول پر شده بود و به این ترتیب احتمال بروز خطری در حین پرواز وجود نداشت.
منبع : بی بی سی (راست و دروغش گردن خودش!)
مدیر برنامه جهانی غذا هشدار داده است که روند افزایش قیمت مواد غذایی اصلی در سراسر جهان احتمالا تا دو سال دیگر ادامه خواهد داشت.
ژوزت شیران افزایش قیمت نفت و غلات و تاثیرات نامطلوب تغییر آب و هوا و تقاضا برای سوخت زیستی را دلایل افزایش قیمت مواد غذایی معرفی کرد.
ژوزت شیران گفت دولت ها باید با دقت بیشتری درباره استقبالشان از سوخت های زیستی و ارتباطی که میان بهای مواد غذایی با کشت و زرع برای تولید این نوع سوخت صورت می گیرد، فکر کنند.
سوخت زیستی، که غالبا برای حمل و نقل زمینی از آن استفاده می شود، از جمله عواملی است که تقاضا برای محصولاتی را که به طور سنتی برای تغذیه به کار می رود افزایش داده است.
خانم شیران گفت که سازمان ملل متحد تخمین زده که سطح کنونی تورم قیمت مواد غذایی احتمالا تا سال 2010 ادامه خواهد داشت.
مدیر برنامه جهانی غذا هشدار داد که این سازمان در نظر دارد به خاطر کمبودهای مالی طرح جیره بندی غذا را بررسی کند.
سال گذشته قیمت برخی مواد غذایی چهل درصد افزایش داشت و برنامه جهانی غذا بیم دارد فقرای جهان غذای کمتری خواهند خرید یا وادار خواهند شد به کمک های بین المللی متکی باشند.
ژوزت شیران پس از جلسه ای در پارلمان اروپا گفت که برنامه جهانی غذ امسال به 375 میلیون دلار بیشتر برای طرح های غذایی و 125 میلیون دلار برای حمل و نقل نیاز دارد.
او گفت راه میانبری برای حل گرانی مواد غذایی و سوخت نمی بیند و ذخائر غذایی جهان در پایین ترین سطح خود در سی سال گذشته رسیده است که فقط برای امدادرسانی به مدت 53 روز کافی است. ذخیره مواد غذایی برنامه جهانی غذا در سال 2007 برای مدت 169 روز کفایت می داده است.
خانم شیران گفت که شماری از خانواده های کم درآمد به خاطر گرانی مواد غذایی سه وعده غذا در روز نمی خورند.
اما در کنار خانواده های کم درآمد شواهدی در دست است که نشان می دهد در بخشی از کشورهای در حال توسعه، گرانی مواد غذایی، حتی طبقه متوسط را نیز تحت فشار قرار داده است. دلیل این امر این است که درآمد این طبقه به همان سرعت گران شدن مواد خوراکی افزایش نیافته است.
برنامه جهانی غذا از جمله در این مناطق شاهد گرسنگی مردم بوده است:
- افغانستان: دو نیم میلیون نفر قادر نیستند گندم گران خریداری کنند؛ قیمت گندم در سال 2007 شصت درصد افزایش داشته است
- بنگلادش: قیمت برنج 25 تا 30 درصد در طی سه ماه گذشته افزایش داشته است. در 2007 قیمت برنج حدود 70 درصد افزایش داشت
- السالوادور: قیمت مواد غذایی در مناطق روستایی نسبت به هجده ماه پیش دو برابر شده است
- خشم از افزایش قیمت مواد غذایی باعث بروز شورش در بورکینوفاسو، کامرون، سنگال و مراکش شده است